Innhold nummer 4/2017

Leder

Erik Arnesen

Kjære leser

Artikler

Ingvild Paur Eva Thorseng Andersen Helene Astrup Mandeep Bains Mathilde Enger Ida Halvorsen Katrine Hjertholm Kristin Holte Kristin S. Hustad Johanne Ledang Henriette Will Evy S. Nergård Sara Linn Saunes Kristin Torvik Anne-Rikke O’de Fey Vilbo Hege Berg Henriksen Rune Blomhoff Corresponding author: Rune Blomhoff

Improved compliance with the Norwegian food-based dietary guidelines lead to increased HDL in young females

Lise von Krogh

Næringsinnholdet i nøtter

Bente Øvrebø Thomas Olsen Kathrine Vinknes

Stearoyl-CoA desaturase og energimetabolisme – et prosjekt ved Universitetet i Oslo

Ane Sørlie Kværner

Reisebrev fra Boston

Thomas Olsen

World Congress on Epidemiology 2017

Ane Sørlie Kværner Elena Sunde Ingvild Paur Christine Henriksen

Høydepunkter fra ESPEN

Kristine Stray Aurdal

Konferanse om «Fremtidsmat»

Ida Marie Pedersen Inge Lindseth

Glimt fra Nasjonal Idrettsernæringskonferanse 2017

Carina Wiker Holmemo

Golden Rice må vurderes på vitenskapelig grunnlag

Marit Kolby Zinöcker Inge Lindseth

Nye suksesskriterier for sunn mat

Kristin Hollung

Kommentar til Zinöcker og Lindseth

Runa Spilling

Industrien tar underernæring på alvor og ønsker et samarbeid med helseinstitusjoner!

Erik Arnesen

Kostråd i nye nasjonale retningslinjer for forebygging av hjerte- og karsykdom

Kristine Stray Aurdal

Mat og helse-boka for 8.–10. klasse

Faste sider

Christine Henriksen

Nytt fra ernæringsforskningen

Kristel Nes Hoel

Nytt fra NFE

Med vennlig hilsen Kristine Wingård Johansen

Nytt fra KEFF

Møter

Malnutritia