Kjære leser

Det er en glede å melde at NTFE har fått status som vitenskapelig tidsskrift! I begynnelsen av februar fikk redaksjonen følgende e-post fra publiseringsutvalget til Universitets- og høgskolerådet: «Norsk Tidsskrift for Ernæring ble i Norsk publiseringsutvalgs arbeidsutvalg sitt møte den 02.02.2017, godkjent som tellende på nivå 1. Dette gjelder fra og med 01.01.2016.» Det betyr at fagfellevurderte artikler fra og med 2016 blir registrert som vitenskapelige artikler i Cristin-databasen, er meritterende for forfatterne og gir publikasjonspoeng for forfattere som jobber på universiteter og høyskoler. Den gode nyheten feires med hele to interessante vitenskapelige artikler in denne utgaven: en originalartikkel om bruk av kosttilskudd samt en oversiktsartikkel om mikrobiota. God lesing!

Som du kanskje har lagt merke til er det også ny layout og nye farger i denne utgaven av tidsskriftet. Vi har inngått avtale med 07 Media om å lage en enhetlig design både for papir og nett. Vitenskapelig og gjenkjennelig men likevel nytt var stikkord for re-designet. 07 Media har også overtatt ansvaret for å oppdatere nettsiden våre. For fem år siden var vi veldig fornøyde med å publisere det første nummeret av tidsskriftet på nett. Men det viste seg å være krevende for redaksjonen å oppdatere nettsidene i tillegg til jobb og studier. Heldigvis fant vi en publiserings-løsning som kunne lette arbeidet for redaksjonen og samtidig gi oss et ansiktsløft, se resultatet på www.ntfe.no.

Nå som vi har blitt et vitenskapelig tidsskrift er det ekstra gledelig at vi får et mer profesjonelt uttrykk. Vi håper det vil inspirere flere til å lese og skrive i Norsk Tidsskrift for Ernæring. For å gjøre tidsskriftet mer kjent blant nye målgrupper, har vi kommet oss på instagram og twitter under navnet @ntferedaksjonen. Vi blir veldig glade om dere liker og deler oss i sosiale media.

I redaksjonen skjer det stadig endringer. Hilde Reistad og Vigdis Flaaten har bedt om avløsning etter mange års innsats. Vi er glade for å ha fått Ida Marie Pedersen med oss. Hun har mastergrad i human ernæring fra København og kommer til å overta økonomiansvaret etter Vigdis i løpet av våren. Bente Øvrebø, er ny organisasjonssekretær og annonseansvarlig. Hun har bachelor i ernæring og master med fordypning i fedme og helse. Velkommen til dere begge!