Kliniske ernæringsfysiologers dag

Den 4. september i år ble landets kliniske ernæringsfysiologer feiret med stor suksess. Forslaget om en egen dag for markering av yrkesgruppen ble fremmet av noen av KEFFs engasjerte medlemmer tidligere i år, og ble vedtatt av styret under årsmøtet i mars. Hensikten med en slik nasjonal kef-dag er å vise hvem vi er, og hva kliniske ernæringsfysiologer gjør. KEFF fikk tillatelse fra vår britiske søsterforening, The British Dietetic Association (BDA), til å bruke en del av deres informasjonsmateriell. En rekke informasjonsplakater ble deretter utformet som en del av promoteringen. Disse plakatene og egenproduserte postere ble brukt over hele landet.

Stort engasjement

I anledning kef-dagen ble både kliniske ernæringsfysiologer og studenter landet rundt oppfordret til å dele fra sin feiring, og å spre budskapet på sosiale medier ved bruk av hash-taggene #kefdag, #kliniskernæringsfysiolog og #klemenkef. Responsen var enorm, og den gode stemningen var umulig å ikke kjenne på. På Facebook dukket det stadig opp bilder av flotte stands med prøvesmaking, quiz, premier, kake og mye mer. Ved flere arbeidsplasser var det bestilt opp t-skjorter, som var en flott måte å promotere dagen vår på!

Studenter ved UiB satte søkelys på behovet for kef-er i ernæringsbehandlingen av eldre i sin kronikk i Bergens Tidene. De hadde også «insta-takover» på det medisinske fakultets konto og stilte i flotte t-skjorter med logo fra posteren «Klem en kef».

Dagen viste virkelig bredden av yrket, med innspill fra forskning, klinikken, kommunen, næringslivet og studenter. KEFF er stolte av å ha så engasjerte kef-kolleger over hele landet.

Hilsninger

KEFF mottok flere hyggelige hilsninger og gratulasjoner i anledning kef-dagen. Kost- og ernæringsforbundet v/leder Arnt Steffensen og Berit Nordstrand sendte sine gratulasjoner via Facebook. OUS sin ekspertblogg hadde et eget innlegg om hva en klinisk ernæringsfysiolog gjør, og delte også sine gratulasjoner på Facebook.

Det kom også flere internasjonale hilsninger. For å feire sine norske kolleger, tilbød Monash University KEFF-medlemmer rabatt på sitt online Monash FODMAP kurs. I tillegg tikket det også inn gratulasjoner fra våre svenske og danske søsterforeninger.

Styret i KEFF ønsker å takke for en flott markering og alle engasjerte, innsendte bidrag. Den første kliniske ernæringsfysiologers dag ble svært vellykket, og KEFF ser virkelig frem til å fortsette denne årlige feiringen!

På Ullevål sykehus var det laget t-skjorter spesielt for dagen

Flott stand blant kef-ene i Mo i Rana

Feiring i lunsjen på SUS