Leder

Kjære Leser

Kjære leser
Kjære leser

Christine

Kjære leser

Sommeren er over, og den spøkefulle praten om sommerkroppen 2016 har stilnet. Men for mange er kroppspresset en alvorlig sak. På Instagram, med emneknaggen #fitspiration, legger jenter og gutter ut lettkledde bilder av veltrente og kropper med lav fettprosent. Forskning viser at sosiale medier er med på å fremme tvangsmessig trening, forstyrrede spisemønstre og skyldfølelse blant unge jenter. Hovedartikkelen i denne utgaven av Tidsskriftet handler nettopp om temaet usunt kroppsfokus, og beskriver hva ernæringsvitere må være oppmerksomme på i møte med personer som er sykelig opptatt av trening og kropp.

Kosthold hos barn og unge er et annet tema som har fått mye oppmerksomhet i media den siste måneden. Resultatene fra den nyeste UNGKOST-undersøkelsen viste at norske barn spiser mer godteri enn fisk på en uke. I en kronikk av Marte Byfuglien beskrives at foreldre blir stresset av at barna spiser lite, og at de ikke sitter stille under måltidene. Mange foreldre får dårlig samvittighet om barna ikke spiser sunt nok. Hovedfunnene fra UNGKOST, samt viktige begrensinger med studien, kan du lese mer om i denne utgaven av Tidsskriftet.

Denne gangen bringer vi også glimt fra den Nordiske ernæringskonferansen som var i Gøteborg i juni, en artikkel om blodprøveanalyser basert på filterpapir-metoden samt informasjon om et nytt studietilbud i klinisk ernæring i Storbritannia.

I redaksjonen jobber vi jevnt og trutt med å høyne kvaliteten og bli mer profesjonelle. Den 16. september arrangerer vi et seminar for fagfellene våre, der vi skal lære mer om prosessen fra innsendt manuskript til publiserbar artikkel.

Det neste satsningsområdet er redesign av web-siden vår. En forutsetning for slike satsninger er at vi på sikt klarer å øke inntektene våre. Derfor jobber vi hele tiden med å skaffe oss mye abonnenter. I tillegg til personer med ernæringsutdanning mener vi at sykepleiere, leger og lærere i mat og helse kan ha glede av å lese våre fagartikler. Tips gjerne aktuelle personer om at det går an å abonnere på Norsk Tidsskrift for ernæring ved å fylle ut skjemaet som ligger på www.ntfe.no.