Nytt fra NFE

Kristel Hoel

I løpet av høsten relanserer vi nfe.no med oppdatert utseende og innhold, og gleder oss til et mer tidsmessig nettsted.

Styret planlegger i disse dager et nytt nettverksmøte for våre medlemmer. Denne gangen blir temaet «å jobbe med ernæring i kommune og bydel». Dette er tema vi tror er aktuelt for mange av våre medlemmer, som har kompetanse til å jobbe primærforebyggende med kosthold på ulike arenaer. Lars Magnus Ottersen (ernæringsrådgiver i bydel St. Hanshaugen, Oslo) og Pia Torchio (ernæringsrådgiver i Horten kommune) skal snakke om sine erfaringer med forebyggende og helsefremmende arbeid gjennom kosthold blant annet i barnehager.

Kristine Vinje, master i samfunnsernæring og høyskolelektor i ernæring, vil også holde et innlegg om kommunenes lovpålagte plikter for å fremme folkehelsen, og det blir en liten workshop slik at deltakerne kan bli bedre kjent og utveksle erfaringer. Vi gleder oss til en spennende kveld og til å bli kjent med mange av medlemmene våre.

Etter sommeren har styret gjennomført små analyser av de ulike politiske partiprogrammene i forbindelse med stortingsvalget, der vi har søkt etter saker knyttet til kosthold og ernæring. Så langt viser gjennomgangen vår at det er rom for mer fokus på ernæringstiltak i de fleste partiene, men noen scorer bedre enn andre.

Vi ønsker våre medlemmer godt valg, og en fin og fargerik høst!